Search
Close this search box.

Wat is de duurste wijn ter wereld?

Wijn is een van de meest gewaardeerde dranken ter wereld en wordt al eeuwenlang geproduceerd en genoten. Sommige wijnen zijn echter meer gewild en zeldzamer dan andere, waardoor hun prijs aanzienlijk hoger wordt. Maar wat is nu de duurste wijn ter wereld?
Inhoudsopgave

Romanée-Conti Grand Cru

Op dit moment is de duurste wijn ter wereld de Romanée-Conti Grand Cru uit Bourgondië, Frankrijk. Deze wijn wordt geproduceerd in de wijngaarden van Domaine de la Romanée-Conti en wordt beschouwd als een van de beste wijnen ter wereld. Een fles van deze wijn kan gemakkelijk meer dan €15.000 kosten.

De Romanée-Conti Grand Cru wordt geproduceerd in een wijngaard van slechts 4 hectare groot, waardoor het een zeer zeldzame en gewilde wijn is. Bovendien wordt de wijn gemaakt van Pinot Noir-druiven die worden verbouwd op zeer steile hellingen, waardoor het oogsten en produceren van de wijn zeer arbeidsintensief is. Dit draagt ​​allemaal bij aan de hoge prijs van de wijn.

Château Margaux

Er zijn echter ook andere wijnen die aanzienlijk duur zijn. Een van de duurste wijnen ter wereld is de Château Margaux uit Bordeaux, Frankrijk. Deze wijn wordt beschouwd als een van de beste Bordeaux-wijnen en kan meer dan €10.000 per fles kosten. Andere duurste wijnen zijn onder meer de Screaming Eagle Cabernet Sauvignon uit Napa Valley, Californië, en de Penfolds Grange uit Australië.

Het is echter belangrijk op te merken dat de prijs van wijn sterk kan variëren, afhankelijk van verschillende factoren, zoals het jaartal, de kwaliteit van de druiven en de reputatie van de producent. Bovendien kan de vraag naar een bepaalde wijn de prijs opdrijven, zelfs als de kwaliteit niet per se superieur is aan andere wijnen.

Bronnen: