Search
Close this search box.

Bordeaux wijn

De wijnregio Bordeaux is een beroemd en prestigieus wijngebied gelegen in het zuidwesten van Frankrijk, rond de stad Bordeaux. Het staat bekend om zijn rijke geschiedenis, die teruggaat tot de Romeinse tijd, en de productie van enkele van ’s werelds meest gewaardeerde en begeerde wijnen.

Bordeaux heeft een gematigd maritiem klimaat, wat ideaal is voor wijnproductie. Het klimaat wordt gekenmerkt door milde winters, warme zomers en voldoende neerslag, verspreid over het hele jaar. De nabijheid van de Atlantische Oceaan zorgt voor een stabiliserende invloed op de temperatuur, wat resulteert in minder extreme temperaturen en een langzamer rijpingsproces voor de druiven.

Sancerre wijn

Sancerre wijnen zijn afkomstig uit de gelijknamige regio Sancerre, gelegen in het oostelijke deel van de Loirevallei in Frankrijk. Deze wijnen staan bekend om hun verfijnde en elegante karakter, met name de witte wijnen gemaakt van Sauvignon Blanc druiven. De regio produceert ook rode en rosé wijnen van Pinot Noir druiven, maar in kleinere hoeveelheden. Sancerre wijnen hebben wereldwijd een uitstekende reputatie en zijn geliefd bij wijnliefhebbers en kenners vanwege hun frisheid, mineraliteit en complexiteit. Ze worden vaak geserveerd bij gastronomische gerechten en zijn uitstekend om te combineren met vis, schaal- en schelpdieren, en geitenkaas.