Search
Close this search box.

Toscane wijn

Toscane is een wijnregio in centraal Italië, wereldberoemd om zijn pittoreske landschappen, rijke geschiedenis, kunst en, natuurlijk, zijn wijnen. De regio strekt zich uit van de Apennijnen in het oosten tot de Tyrrheense Zee in het westen en omvat enkele van de meest beroemde wijnproducerende gebieden, zoals Chianti, Montalcino en Montepulciano.

Het klimaat is overwegend mediterraan met warme zomers en milde winters, wat bijdraagt aan de ideale omstandigheden voor wijnbouw.

Puglia wijn

Puglia, gelegen in Zuidoost-Italië, is een betoverende wijnregio met een rijke geschiedenis en diverse wijnen. Belangrijke druivenrassen zijn de Negroamaro, Primitivo en Nero di Troia voor rode wijnen, en Verdeca, Bombino Bianco en Fiano Minutolo voor witte wijnen. De lokale keuken, met verse en seizoensgebonden ingrediënten, vormt de perfecte aanvulling op de wijnen uit de regio. Puglia biedt een unieke wijnervaring in een prachtige omgeving, waar bezoekers kunnen genieten van cultuur, natuur en voortreffelijke wijnen.