Search
Close this search box.

Hoe haal je rode wijn uit kleding?

Rode wijn is een van de meest geliefde dranken ter wereld, maar helaas kan het ook een van de meest hardnekkige vlekken veroorzaken op onze kleding. Gelukkig zijn er verschillende methoden die je kunt gebruiken om deze vervelende vlekken te verwijderen. In dit artikel bespreken we enkele van de meest effectieve manieren om rode wijn uit kleding te halen.
Inhoudsopgave

Snel handelen

Het is belangrijk om zo snel mogelijk te handelen als je rode wijn op je kleding morst. Hoe langer je wacht, hoe dieper de vlek kan doordringen in de stof en hoe moeilijker het wordt om de vlek te verwijderen. Probeer de wijn te deppen met een schone, droge doek om zo veel mogelijk van de vloeistof op te nemen voordat het in de stof trekt.

Water en zout

Een van de eenvoudigste manieren om rode wijn uit kleding te verwijderen is met behulp van water en zout. Meng een oplossing van gelijke delen water en zout en breng dit aan op de vlek. Laat het zout enkele minuten inwerken en spoel de stof vervolgens af met koud water. Herhaal dit proces indien nodig totdat de vlek volledig is verdwenen.

Melk

Melk kan ook een effectieve manier zijn om rode wijn uit kleding te verwijderen. Week de stof in melk gedurende enkele uren en spoel het vervolgens af met koud water. Was de kleding daarna op de gebruikelijke manier.

Azijn en afwasmiddel

Een andere methode om rode wijnvlekken te verwijderen is met behulp van een mengsel van azijn en afwasmiddel. Meng gelijke delen azijn en afwasmiddel en breng dit aan op de vlek. Laat het mengsel enkele minuten inwerken en spoel de stof vervolgens af met koud water. Was de kleding daarna op de gebruikelijke manier.

Baking soda

Baking soda kan ook effectief zijn om rode wijnvlekken te verwijderen. Strooi een ruime hoeveelheid baking soda over de vlek en laat dit enkele uren inwerken. Borstel vervolgens de baking soda weg en was de kleding op de gebruikelijke manier.

Laatste optie: professionele reiniging

Als de vlek nog steeds niet verdwenen is, kan professionele reiniging de beste optie zijn. Neem contact op met een professionele stomerij en vraag om advies over het verwijderen van rode wijnvlekken.