Search
Close this search box.

De ultieme gids voor Riesling wijn

Riesling is een wit druivenras waar al eeuwenlang wijn van wordt gemaakt. Waar de druif ooit groot is geworden onder de Duitse elite, komt de druif oorspronkelijk uit de Franse Elzas streek. Vandaag de dag wordt Riesling nog steeds grotendeels in Duitsland gemaakt, maar wel wereldwijd gedronken. Landen waar Riesling veel zeldzamer is, maar wel gemaakt wordt zijn Oostenrijk, Australië en Italië.
Inhoudsopgave

Is Riesling een zoete of droge wijn?

Dit is een vraag welke vaak gesteld wordt. En daar is geen eenduidig antwoord op te geven. Dit is namelijk afhankelijk van de herkomst van de Riesling en ook is de bereidingswijze een belangrijke factor. Wel zien we vaker dat een Riesling een zoete wijn is. Maar een Riesling komt ook zeker als frisse en droge variant voor. Wat voor Riesling heb jij laatst gedronken?

Riesling heeft een lichte body

Riesling staat bekend als een wijn met een lichte body. Dat maakt de wijn mager, delicaat en bovendien zeer goed drinkbaar met lichtere gerechten. Wijnen met een lichte body hebben een lager alcoholpercentage.

Een droge Riesling serveer je op 7-9 °C

Hoe lichter een wijn is des te kouder het geschonken dient te worden. Hiermee blijft de zuurgraad en frisheid van de wijn op optimaal niveau.