Search
Close this search box.

Hoeveel glazen haal je uit een fles wijn

In een wijnglas schenk je al snel te veel wijn in. Zonder het door te hebben kan je zomaar 2 (of 3) glazen wijn inschenken. Officiële regels voor de hoeveelheid wijn in een wijnglas zijn er dan ook niet, doe dus vooral waar je zelf zin hebt. Echter zijn er wel richtlijnen waar de horeca rekening mee houdt. Een 'standaard' glas wijn betreft 100 milliliter. Echter wordt er ook in de horeca nog wel eens 125 milliliter geschonken. Simpelweg omdat men uit de losse pols uitschenkt. Dus hoeveel glazen haal je uit een fles wijn? Uit een normale fles wijn van 75 cl haal je gemiddeld dus zo'n 6 of 7 glazen wijn.
Inhoudsopgave

De wijnsoort bepaalt niet de hoeveelheid in een glas

Het is niet dat je bij het drinken van een mousserende wijn meer inschenkt dan bij een rode wijn. Nog steeds geldt de richtlijn om per wijnsoort 100 ml uit te schenken. Natuurlijk kan de setting wel van invloed zijn op de hoeveelheid. Bij een wijnproeverij zal minder uitgeschonken worden dan bij een gezellig thuisdiner met vrienden.

Wat zegt de wet over alcohol in een glas wijn?

Ook in de wet wordt met een standaard glas uitgegaan van 100 milliliter. Een standaard glas wijn bestaat uit 12,5% alcohol. Afhankelijk van je rijbewijs mag je dus 1 of 2 standaardglazen drinken. Maar je zou er goed aan doen om tijdens het autorijden helemaal niet te drinken.